20. desember - Systemutviklere og insentiver


20.24 sw/us journal

Systemutviklere og insentiver

Systemutviklere som jobber som konsulenter er opptatt av den totale pakken. Det er mye mer sammensatt enn man skulle tro ved første øyekast. I markedet i dag finnes det ulike løsninger for sammensatte insentiver.

Systemutvikling leveres typisk i store volumer - time for time. En konsulent kan være engasjert i et stort prosjekt i flere år. Timer er lett å forstå og lett å telle - en time er en time. Det som er vanskeligere å måle er hva som blir levert og hvilken verdi det har. Likevel er det akkurat økt verdi som er nøkkelen for at selskap og organisasjoner velger å bygge løsninger. Vi har andre bransjer som bygger løsninger som for eksempel bygg og skip. Den største forskjellen er at disse bransjene har klare og tydelige kvalitetskrav - krav som skal sikre lang levetid, minimal miljøpåvirkning, vedlikeholdbarhet og at det ikke skjer uønskede hendelser som at bygninger raser og fly styrter. Dersom systemutviklingsbransjen hadde vært mer moden i det å definere og måle kvalitet, hadde kvalitet kunne være en parameter for insentiver.

Normen i systemkonsulentbransjen er at det leveres i timer og at mange timer er lik høy verdi er lik høy betaling og dermed grunnlag for høy betaling til konsulenten. Jeg tror ikke dette lengre er bærekraftig. Jeg tror vi som er aktører i bransjen må tørre å gå nye veier. Vi skal ikke gå oss vill, men vi skal pushe for å utvikle markedet for systemkonsulenter videre fra de eksisterende normene.

Systemutviklere og insentiver

Dagens tema introduserer også min første artikkel på Substack. Det er flere tema som kommer i artikkelform over nyttår, men vi starter opp med insentiver.

Substack artikkel

Creating the perfect compensation model for for your software development team

Every CTO has faced the challenge: “What’s the best compensation model for my R&D team?” With so many options, it can feel overwhelming.

This decision depends on factors like your company’s stage (whether you’re in a startup, scale-up, or corporate), the business model (product vs. project focus), the growth phase (consolidation or hyper-growth), and your organizational culture and values.

Creating the perfect compensationmodel

Mer for inspirasjon

Ice Skating Priests

video preview

Magic: The Gathering

video preview

Nytt om Swusj

Swusj setter opp insentivmodeller som passer for ulike situasjoner. Det blir en kombo av provisjonslønn, eierskap, opsjoner og shared risk&reward. For et ryddig opplegg vil de ulike modellene være enkle og definert for konseptene for timeleveranser, forvaltningsoppgaver og prosjektleveranser.

Om du har gått glipp av tidligere utgaver av sw/us journal, kan du finne dem på swusj.no.


Sees i neste utgave

Har du tema du vil vi skal reflektere over eller mene noe om?
Har du noe du vil dele?
Send det over så ser vi om vi får det med i kommende utgaver.

✌️

swusj holding as

Nils Uhlin Hansens veg 27, Trondheim, 7026
Unsubscribe · Preferences

sw/us journal

Read more from sw/us journal

24.24 sw/us journal The Exit Game Et selskap bygger verdi gjennom å bygge verdi for kundene. En del av verdiene deles mellom de som skaper verdiene og de som utvikler selskapet gjennom selskapets levetid. Før eller senere går selskapet gjennom transformasjoner som eierskifte, integrering i større selskap eller forsvinner. Planlegging av hvordan man tenker seg slik overganger defineres ofte som exit strategi. En exit strategi kan ta flere ulike former, det viktige er å ha en. Det kan også være...

22.24 sw/us journal Verdi og risiko for kunden I dagens marked for systemutviklingstjenester er det tre hovedmodeller som brukes. Den mest utstrakte er kjøp av kapasitet og kompetanse, gjerne på større rammeavtaler. Deretter har vi prosjektleveranser og applikasjonsforvaltning. De to siste leveres også ofte som rene timeskontrakter. Når kundene kjøper kapasitet og kompetanse per time, sitter kunden selv igjen med risikoen. Risikoen for at prosjektene blir levert, kvalitetsrisiko og risiko for...

18.24 sw/us journal Verdien av flinke folk I bransjen snakker om myten om 10x (og til og med 100x) utviklere. Individuelle utviklere som egenhendig leverer 90% av prosjektet. Realiteten er at selv om noen utviklere viser betydelig høyere produktivitet, er det sjelden på grunn av medfødt talent alene. Dyp teknisk ekspertise, finpusset over mange års erfaring og kontinuerlig læring, er en kritisk faktor. Disse utviklerne kjenner ikke bare syntaksen til programmeringsspråk; de forstår de...